Gardsbrenneriet
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om oss

Gardsbrenneriet er startet av meg selv (Jann Vestby) og Synnøve Vik Bergstad og drives fra gården vår som ligger solfylt til på Hauge mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord. Vi er begge Sivilingeniører i kjemi og har gjennom Gardsbrenneriet realisert drømmen om å kombinere utdannelsen vår med det gode livet som landsbygda i Norge kan by på. Vi har spesialisert oss på å bruke lokale råvarer fra frukt og bærmiljøet her i Nordfjord og vi ønsker å utvikle spennende produkt som vil falle i smak for alle som setter pris på godt drikke enten det er til mat eller til fest.

Historien startet høsten 2009 når Synnøve og jeg bestemte oss for å ta over odelsgarden til Synnøve. Siden vi begge hadde vokst opp i bygdenorge, føltes det helt naturlig å flytte til Sandane etter mange år i storbyene Trondheim og Oslo. Vi kastet oss igang med oppussing av det gamle kårhuset samt begynte å legge planer for fremtidig drift og hvordan vi skulle drive garden på best mulig måte basert på vår bakgrunn. På garden hadde det tidligere blitt dyrket både frukt, bær og grønnsaker i tillegg til dyrehold. De siste dyrene på garden ble sent til slakteriet på 60 tallet og grønnsaker, frukt og bær ble deretter hovedgeskjeften på garden. Foreldrene til Synnøve (Jon Egil og Eli) drev garden før vi tok over. Når vi tok over var det kun en gammel eplehage på ca 450 tre igjen og resten av det dyrkbare arealet ble brukt til grasdyrking. Valget falt derfor fort på brennevinsproduksjon siden det kombinerer frukt og kjemi på en unik måte. Vi kunne på denne måten bruke kompetansen vår som kjemiker på noe som ville bidra til økt verdiskapning på garden. Trenden i Norge de siste årene med mer og mer egenproduserte varer og lokalmat/drikke rundt omkring var også med på å dytte oss videre og ga oss troen på at dette var noe som kunne bli en suksess.

Den 5. desember 2013 fikk vi innvilget tilvirkertillatelse for produksjon av alkoholholdige varer. Siden den gang har vi kjøpt inn masse utstyr og drevet med produktutvikling. Læringskurven var bratt og i 2015 lanserte vi endelig våre første produkt under merkevaren «Attåt».

Innovasjon og teknologi i landbruket

Tanken har fra starten vært at vi skal utvikle egne metoder, prosesser og smaker for å lage noe som vi syntes er unikt. Tradisjonell destillasjonsteori og praksis ligger til grunn for å produsere alkoholen men smaken og aromaen ville vi gjerne utvikle og lage med egne metoder som bygger på mer eller mindre kjente kjemiske og fysiske prinsipp.

Gjennom de siste årene har vi derfor utviklet en egen prosess og til dels vårt eget utstyr hvor vi får dette til. Mye ny teknologi er kjøpt inn til garden og noe måtte utvikles fra bunnen av siden det finnes svært begrenset med utstyr for å gjøre det vi ville i den skalaen som passer til et gardsbrenneri. Resultatet føler vi har blitt noe helt unikt og basert på tilbakemeldingene vi har fått fra markedet så virker det som vi har lykkes med det vi hadde som mål.

Vi sammenligner derfor ikke produktene våre direkte med andre typer drikker men ønsker at våre produkt basert på frukt og bær skal være med på å definere en ny type drikke i Norge.

Med hovedfokus på frukt og bær samt lokale krydderurter og andre spennende ting vi kan finne rundt omkring, så vil vi fortsette å utvikle nye produkt og utfordre oss selv når det gjelder kvalitet og smak.

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke